Keji: Kilang Ini Proses Ayam Mati Untuk Di Jual Kepada Pelangan

Posted by Blog Informasi

















Dunia kini banyak di banjiri barangan dari negara China. Bolehkah anda membezakan yang mana satu dibuat di negara-negara luar seperti, Filipina, Taiwan atau China? Ada setetengah barangan yang di ambil dari negara pengeluar dan di lebalkan dalam negara. Jadi kita semua perlu berhati-hati dalam membeli barangan makanan terutamanya dari negara China.


Seawal dini hari, seramai lima penunggang bermotosikal yang di upah untuk memulakan operasi rumah kerumah untuk mengumpul ayam-ayam mati dengan dengan bayaran murah.

Seekor ayam mati kosnya hanya 1 RMB dan akan dijual pada 9 RMB selepas pemprosesan. 
Pekerja-pekerja berpengalaman akan mula membersihkan bulu-buli ayam dengan persekitaran yang jijik dan air yang kotor dan tercemar. Mereka hanya memakai selipar berjalan antara ayam sebelum pemprosesan mewarna. 

Selepas proses pewarnaan ayam-ayam ini akan di pekkan dengan kemas dan di jual sebagai ayam baru dan jual. 













Post a Comment